Maarten Jansen

Maarten Jansen was als kindszijnde al geïnteresseerd in muziek. Toen hij 9 was kreeg hij een platenspeler van zijn grootouders en pakte 3 platen uit zijn vader’s collectie; waaronder een Jim Reeves en een Elvis Presley plaat. Hij was gelijk verkocht aan de stemmen, en begon met het verzamelen van platen van zijn favoriete vocalisten, en voegde Tom Jones, Roy Orbison, en Neil Diamond aan zijn collectie toe.

In 1990 werd de beslissing genomen om een single op te nemen. In zijn platencollectie vond hij “Separate Ways”, een Elvis Presley nummer. Met al zijn spaargeld op zak huurde hij een studio en drukte hij 500 kopietjes. Deze gooide hij door de brievenbus van verschillende radio-DJs, in de hoop om opgepikt te worden. Weken gingen voorbij, toen ineens Radio 3’s Frits Spits de single draaide, en de top 100 bereikte. Dit leidde tot Maarten zijn eerste platencontract. Helaas kwam er naast een paar demos niks meer uit onder het contract. Hij ging terug naar zijn baan bij de autogarage van zijn vader, en verloor interesse in de muziek industrie.

In 1999, na het bezoeken van een show, ontmoette hij de Deense Hendrik Knudsen, die zijn carrière veranderde. Maarten werd uitgenodigd om een optreden van Elvis’ originele band, TCB, bij te wonen. Voor de band was het hun eerste Europese show na de dood van Elvis. Een vriend van Maarten, Casey, was mee als gezelschap en had stiekem First Floor meegenomen en voor Knudsen gespeeld. Maarten werd uitgenodigd om in de intermissie te spelen, en won het hart van het publiek.

Dit luidde de samenwerking tussen Knudsen en Jansen in. Hij bleef op en neer gaan naar Denemarken om op te treden. In 2002 nam hij zijn tweede album “Untangled” op, die wat moderner was dan First Floor. Ondertussen was Maarten ook aan het optreden met de TCB band. In 2003, tijdens een fundraiser voor de Deense Children’s Cancer Foundation, trad Maarten op met de TCB-band, PJ Proby, en Big Fat Snake, die het optreden opnamen voor hun album. Dit verkocht 130.000 kopiëen en werd de basis van Maarten zijn Deense carrière. Hij ging op uitverkochte tour met de TCB band in Scandinavië. My Way Music in Denemarken was geïnteresseerd en offerde een platencontract. In 2005, Maarten nam de single “Welcome to My World” en belandde in de top 20. Zijn muzikale carrière was weer op gang.

De afgelopen jaren heeft Maarten veelal alleen in het buitenland getourd. Speelde onder andere in theaters  in België, de VS en heel Scandinavië veelal onder begeleiding van de originele band van Elvis.

Nu na het winnen van de gouden buzzer in Holland Got Talent, richt Maarten met zijn nieuwe band “The name is Jansen” zich op Nederland. Zowel met band als solo te boeken voor theater, bedrijf, festival of feest.

Artiesten
Boekingen
Management
Studio Beeld/Geluid
Radio/Podcast
Streaming